Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πισιδιώτισσας στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ προς τιμή και μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πισιδιώτισσας, η Ιερά Εικόνα της Οποίας προσφέρθηκε στον Ιερό Ναό από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, δωρεά της Οικογενείας Ευσταθίου Νουβέλογλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. στ’ 31-36) και μίλησε για την μεγίστη αρετή της αγάπης, η οποία μέσα από την ανιδιοτέλεια, την ταπείνωση και τη θυσία θεμελιώνει τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό και τον συνάνθρωπο.

Μετά το περας της Θειας Λειτουργίας προέβη στην χειροθεσια ενός νέου Αναγνώστου που διακονεί στον Ιερό Αναλόγιο του Ναού.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μνημείο Μικρασιατών και Αλησμονήτων Πατρίδων στο Πάρκο Ν. Φιλαδέλφειας, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θυμάτα της Μικρασιατικής Καταστροφής, με αφορμή τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας για τα 96 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το παρών έδωσαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβεντης, Εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Μικρασιατικών Συλλόγων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως