Η Πρώτη Ανάσταση στη Νέα Ιωνία

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου 2018, η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σύμφωνα με το έθος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλε το «Ανάστα ο Θεός…», προκαλώντας την χαρά και τον αναστάσιμο ενθουσιασμό του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της ένδοξης Ανάστασης του Κυρίου και με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από τον θάνατο του χριστιανού Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, του ανθρώπου που άντλησε το όραμά του από τον ίδιο τον Αναστάντα Χριστό και αγωνίσθηκε σε όλη του τη ζωή για την ειρήνη, την ελευθερία και την ισότητα των ανθρώπων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τη Νέα Ιωνία απευθύνουμε μήνυμα προς όλους ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει όραμα, υπάρχει αισιοδοξία γιατί υπάρχει Ανάσταση. Ο τόπος μας αξίζει να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες του, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Εμείς, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους δε μιλούμε για ανοχή, μιλούμε για αγάπη, γιατί ο Χριστός «αγάπη εστί». Εμείς αγαπάμε χωρίς περιθώρια, χωρίς κόκκινες γραμμές, αλλά με μία προοπτική, την αγάπη που ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία του».

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος