«Η παθολογική χρήση του διαδικτύου» το θέμα συζήτησης του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με του νέους

«Η παθολογική χρήση του διαδικτύου: Αιτιολογικές, Διαγνωστικές και Θεραπευτικές προσεγγίσεις» ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ορέστης Γιωτάκος καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μέσα από την πλούσια ακαδημαϊκή και κλινική του εμπειρία παρουσίασε στατιστικά δεδομένα και αποτελέσματα σχετικών ερευνών που αναφέρονται σε θέματα παθολογίας από την υπέρχρηση-κατάχρηση του διαδικτύου.

Με την εισήγηση του ο ομιλητής κατέδειξε διάφορους τομείς τόσο της κοινωνικής εργασίας, όσο και της οικογενειακής πραγματικότητας του σημερινού ανθρώπου, που σε διάφορες ηλικιακές περιόδους επηρεάζεται καθοριστικά από την λανθασμένη δραστηριοποίησή του στον κυβερνοχώρο.

Ο κ. Γιωτάκος έθεσε βασικούς προβληματισμούς γύρω από τις επιβλαβείς επιδράσεις που μπορεί να επιφέρει αυτή η νέα πραγματικότητα στις δυνατότητες δραστηριοποίησης και υγιούς ανάπτυξης των ενηλίκων καθώς και τους τρόπους θεραπείας και κυρίως πρόληψης από την ενδεχόμενη υποδούλωση στην ηλεκτρονική πραγματικότητα.

Η ανταπόκριση των παρισταμένων υπήρξε άμεση καθώς σειρά ερωτημάτων τέθηκαν στον ομιλητή σχετικώς με προσωπικά παραδείγματα, αλλά και γενικότερες αγωνίες γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο εγγύς μέλλον.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως