Η Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 (Τελώνου και Φαρισαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Νέας Φιλαδελφείας.

Στην Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου κ. Αντώνιος Αυγερινός και φορείς της πόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύ διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, την οποία διηγήθηκε ο Κύριος για να διδάξει την θεοφιλή αρετή της ταπείνωσης, η οποία μάλιστα σηματοδοτεί και την έναρξη του Τριωδίου, ήτοι της πιο πνευματικής και κατανυκτικής περιόδου του έτους, μιας μακράς και ευλογημένης πορείας μετανοίας και πνευματικής προετοιμασίας για το Άγιον Πάσχα.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μητράκου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως