Η Κυριακή των Προπατόρων στο Ηράκλειο Αττικής

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, (ΙΑ’ Λουκά), εορτή των Αγίων Προπατόρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Κατά την Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ 14, 16-24) και στην παραβολή του Μεγάλου Δείπνου, τονίζοντας ότι ο χώρος της Εκκλησίας αποτελεί την διαρκή υπενθύμιση και την διαρκή ανανέωση της πρόσκλησης που ο Χριστός απευθύνει σε όλους μας.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Ασημακόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Ατυικής, οποίος συμπλήρωσε αξίως 40 χρόνια ιερωσύνης, προσφέροντας του ως ευλογία έναν επιστήθιο Σταυρό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως