Η Κυριακή των Βαΐων στη Ν. Χαλκηδόνα

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τα βάια και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, ο Πρέσβυς του Λουξεμβούργου κ. Άγγελος Υψηλάντης, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον φοιτητή του τμήματος Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ελευθέριο Μπινιώρη, ο οποίος διακονεί το ιερό Βήμα και το ιερό Αναλόγιο με σεμνότητα, ταπείνωση και ευλάβεια.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξε ο έκθαμβος, από το μέγεθος του θαύματος της Ανάστασης του Λαζάρου, Ισραηλιτικός λαός στον θριαμβευτή του θανάτου Ιησού Χριστό στην πόλη των Ιεροσολύμων, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, προτρέποντας τον πιστό λαό να πορευθεί με δύναμη και υπομονή στην πνευματική πορεία της Μεγάλης Εβδομάδος, που οδηγεί από το πάθος της Σταύρωσης στο φως της Ανάστασης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως