Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Νέα Ιωνία

2.597 social media engagement

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, εορτή των Αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής συνόδου (325), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και φορείς της πόλεως της Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. 17’, 1-13) και στην ενότητα της Εκκλησίας, για την οποία αγωνίσθηκαν οι 318 Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, μας απάλλαξαν από το έρεβος της πλάνης και του ψεύδους της αιρέσεως.

Στη συνέχεια και με αφορμή την ετήσια εορτή του σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, η οποία φέτος συνέπεσε με τα 99 έτη ιδρύσεως του σωματείου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής πάντων των τελειωθέντων υπό των Τούρκων πατέρων και αδελφών ημών.

Ακολούθως εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο-έμβλημα του σωματείου που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως