Η Κυριακή της Τυρινής στη Ν. Ιωνία

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 (Τυρινής) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 6, 14-21) και στην δύναμη της συγχώρεσης, που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο, η οποία δημιουργεί μέσα μας την αυτονόητη υποχρέωση να φερόμαστε και εμείς με την ίδια επιείκεια στον συνάνθρωπό μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην έναρξη της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που αποτελεί μία περίοδο μετανοίας, προσευχής, πνευματικής καθαρότητας και πνευματικής ευκαιρίας για κάθε πιστό, που ποθεί να συμπορευτεί με τον Σωτήρα Χριστό και να επαναπροσδιορίσει την σχέση του μαζί Του και μαζί με τον συνάνθρωπό του.

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 6:30μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας και θα ομιλήσει με θέμα: «η «αμαρτία» κατά την Βιβλική και Πατερική παράδοση της Εκκλησίας».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως