Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Ν. Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά και προβάλει το ακατάλυτο σύμβολο της αγάπης του Θεού, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να αποδώσει την ύψιστη τιμή στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, αλλά και για να προσκυνήσει το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το τυπικό, τελέσθηκε η Ακολουθία Προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Μετά την ανάγνωση της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί των Ιερατικών Κλήσεων», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη σταυρική θυσία του Κυρίου, η οποία, εκτός του ότι προσέφερε την σωτηρία σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αγίασε τον ίδιο τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέτρεψε από σύμβολο καταδίκης σε αφορμή χαράς και καύχησης για τους χριστιανούς, τονίζοντας ότι η Εκκλησία τιμά και δοξάζει τον πανάγιο Σταυρό του Χριστού, ως το κατεξοχήν διαχρονικό σύμβολο πάθους και Αναστάσεως και σ’ αυτόν τοποθετεί τη χαρά και την ελπίδα της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή της Καλογραίζας, όπου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των εκτελεσθέντων του Μπλόκου, παρουσία της Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, μελών του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων και τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Ιωνίας, της παραδοσιακής λαϊκής χορωδίας του ΟΠΑΝ, της λαϊκής ορχήστρας του Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας και της παιδικής-νεανικής χορωδίας ΟΠΑΝ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως