Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου 2022 (Α’ Νηστειών) η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού στη Νέα Ιωνία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τοπικοί φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Ακολούθως, συμφώνως με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως εντός του Ιερού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατοςανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας μας και στον θρίαμβο των ιερών Εικόνων, που αποτελεί θρίαμβο της δεδοξασμένης Κεφαλής της Εκκλησίας καθώς και θρίαμβο του Ορθοδόξου δόγματος επί του ψεύδους και των αιρέσων.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία και στον κόσμο ολόκληρο, παροτρύνοντας το ευσεβές πλήρωμα σε προσευχή.