Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (Α’ Νηστειών) την εορτή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών Εικόνων με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου πλήθος πιστών προσήλθε και προσκύνησε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Βηματαρίσσης».

Της Θείας Λειτουργίας και της τελετής της λιτανείας των ιερών Εικόνων προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγ. Παντελεήμονος Αγ. Όρους ως προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ, ο οποίος και απουσίαζε λόγω ασθενείας.

Το Εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας οΠανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος τέλεσε τον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης».

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τους Νέους και τις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας, ο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Γέροντας Χρυσόστομος συμμετείχε στην συνάντηση και απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων σχετικά με το Άγιον Όρος καθώς και για την πνευματική συναναστροφή του με τον μεγάλο Άγιο της εποχής μας, Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως