Η Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στη Νέα Χαλκηδόνα

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 (Τελώνου και Φαρισαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων στον Ιερό Ναό Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Σουλιώτη, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λκ. ιη’. 10-14) και στην παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του Τριωδίου, της πιο πνευματικής και κατανυκτικής περιόδου του έτους, περιόδου προετοιμασίας και πνευματικής εγρήγορσης για τη μεγαλύτερη εορτή της Εκκλησίας μας, του Πάσχα, ενώ συνάμα εκθείασε το πολυσχιδές έργο του αοίδιμου συνεργάτη του, ευχόμενος στους οικείους του την μακάρια ανάπαυση της ψυχής του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως