Η καθηγήτρια Μαρίνα Κολοβοπούλου στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Η κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια της Ιστορίας Δογμάτων στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν η επίσημη καλεσμένη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Την καλεσμένη προλόγισε ο Σεβασμιώτατος, την οποία καλωσόρισε με θερμά λόγια και ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία της στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Στην ομιλία της η κ. Κολοβοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στο μείζον και ευαίσθητο ζήτημα των σύγχρονων, πολύμορφων και νεοφανών αιρέσεων που ταλανίζουν την κοινωνία μας και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ενώ προέβη στην ανάλυση της θεολογίας του προτεσταντισμού, κάνοντας λόγο τόσο για την ταυτότητα, όσο και για τη δράση των σύγχρονων και πολυάριθμων προτεσταντικών ρευμάτων ή και νεοχαρισματικών κινημάτων.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον ενωτικό χαρακτήρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, επισημαίνοντας την αναγκαία πνευματική εγρήγορση που οφείλουμε να βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους αίρεση που απειλεί ή και αλλοιώνει την ορθόδοξη πίστη μας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να αξιοποιούν με τον καλύτερο και πιο ωφέλιμο τρόπο την παρουσία της κ. Κολοβοπούλου, καταθέτοντας σχετικά ερωτήματα, απόψεις και προσωπικούς προβληματισμούς.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως