Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας τίμησε την επέτειο 96 ετών από την ίδρυση της πόλεως της Νέας Ιωνίας

130 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας και την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας τίμησε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας την επέτειο των 96 ετών από την ίδρυση της προσφυγικής πόλεως της Ν. Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου με μέλη του Δ.Σ., ο πρ. Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Χάρης Σαπουντζάκης, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείωνκαι πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά των Μικρασιατών προσφύγων στην ανάπτυξη της Ελλάδος καθώς και στις επιβλητικές ηρωικές μορφές της Εκκλησίας και του Ελληνισμού Μητροπολίτου Πατάρων Μελετίου και του Πρωτοπρεσβυτέρου Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου, των οποίων η ζωντανή μνήμη θα διαλαλεί εις τους αιώνες την ευπρέπεια και την ωραιότητα του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Πατάρων Μελετίου και Πρωτοπρεσβυτέρου Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου, που είναι ιδρυτές της πόλεως και κτήτορες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας και πάντων των ιερατευσάντων, των επιτρόπων, ευεργετών και συνδρομητών του Ιερού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως