Η εορτή του θαύματος της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της αναμνήσεως του θαύματος της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας κατά την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο (451) στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ευφημίας που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, το οποίο στη συνέχεια τέθηκε σε προσκύνηση.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο της Αγίας Ευφημίας, τονίζοντας τη σημασία του θαύματος που επιτέλεσε κατά τις εργασίες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, με το οποίο επικύρωσε την Ορθόδοξη Πίστη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως