Η Εορτή του Προφήτη Ηλία στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέσθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως τέλεσε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γρηγορίου Καρύδη.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για το θεοσύστατο μυστήριο της Ιερωσύνης και κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως με αγάπη για τον πλησίον στον Αμπελώνα του Κυρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μέγιστο των Προφητών, Πυρφόρο Ηλία, για τον τόσο ξεχωριστό και ασκητικό τρόπο ζωής του, όσο και για την εμφάνισή του κατά τη Μεταμόρφωση του Κυρίου.

Τέλος, αφού απηύθυνε εγκαρδίως τα έτη πολλά στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Ηλία Καρατζά, ευχήθηκε σε όλους ο Προφήτης Ηλίας να καθοδηγεί τα βήματα του καθενός μας, οδηγώντας μας πάντοτε στην Αλήθεια του Χριστού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου