Η Εορτή του Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν τοπικοί άρχοντες, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και πολιτιστικών φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Πριν την απόλυση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και στη συνέχεια κήρυξε το θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας μεταξύ κλήρου και λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την πατρίδα μας, αφού μόνο μέσα από την ενότητα, την πίστη και τη χάρη του Θεού θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την τρικυμία των ημερών και να καταλήξουμε σε ασφαλή λιμάνια ανάπτυξης, προόδου και προοπτικής, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης ευχήθηκε τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο και τον διαβεβαίωσε ότι ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως θα συνεχίσουν να πορεύονται ενωμένοι και αγαπημένοι με τις ευλογίες και τις κατευθύνσεις του Επισκόπου τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως