Η Εορτή του Ευαγγελισμού στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Χαλκηδόνας

Τον πανηγυρικό Εσπερινό, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ μαζί με πλήθος σεβαστών Πατέρων από τις εγγύς ενορίες, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης της περιοχής.

Ανήμερα της Εορτής, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος, ενώ το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τη λιτανεία συνοδεύσαν με ψαλμωδίες οι ενορίτες και τα παιδιά του Κατηχητικού, τα οποία ήδη το πρωί είχαν παρελάσει προς τιμή της Εθνικής Επετείου της Πατρίδας μας και το απόγευμα, προπορευόμενα της εικόνας, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο και το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού ανέδειξαν τη ζώσα και κραταιά Ελληνορθόδοξη παράδοση. Το ισάριθμο με εκείνο των ενηλίκων πλήθος παιδιών ήταν το δεύτερο “ευ-αγγέλιο” της ημέρας!

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται: στην Ελληνική Αστυνομία για την παρουσία και τη βοήθειά της στη διεκπεραίωση της περιφοράς, στο supermarket “Σκλαβενίτης” το οποίο στηρίζει εκτός του Κατηχητικού έργου και έτερες εκδηλώσεις της ενορίας μας, στις κυρίες της ενορίας που φιλοτέχνησαν τον στολισμό των σεπτών εικόνων, στους προσφέροντες χρήματα για την αγορά των ανθέων, στους Προσκόπους οι οποίοι προσκόμισαν την Ελληνική σημαία.