Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Νέα Ιωνία

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων εορτάσθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία, πλησίον του οποίου βρίσκεται το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή των εφημερίων του Ιερού Ναού και την παρουσία του προβλεπόμενου αριθμού πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον πανάρετο βίο του πολύαθλου Αγίου Χαραλάμπους, λέγοντας πως ο Άγιος Χαράλαμπος είναι πρόξενος χαράς και ελπίδας, διότι παρά τις δοκιμασίες του βίου του ζούσε την χαρά του Θεού, μια χαρά πλήρης και αληθινή. «Είναι σημαντικό» τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «να αντιληφθούμε ότι για όλα, ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα οφείλουμε να δοξολογούμε τον Θεό. Οφείλουμε να Τον ευχαριστούμε για τις δοκιμασίες της ζωής και να Τον παρακαλούμε να μας αξιώσει να κερδίσουμε την απλότητα της καρδιάς του Αγίου Χαραλάμπους».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως