Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Νέα Ιωνία

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Σαφραμπόλεως στη Ν. Ιωνία, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα το άφθαρτο Ιερό Λείψανό του (δεξιά κνήμη), το οποίο μεταφέρθηκε από την Σαφράμπολη της Παφλαγονίας

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου Πομενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Στεφάνου καθώς και στους Μάρτυρες της Αγίας μας Εκκλησίας, οι οποίοι, ως γνήσιοι φίλοι του Χριστού, αποτελούν τα σταθερά θεμέλια της πίστεως μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως