Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Ν. Ιωνία

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον φερώνυνο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Σαφραμπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα το άφθαρτο Ιερό Λείψανο του Αγίου (δεξιά κνήμη), το οποίο μεταφέρθηκε από την Σαφράμπολη της Παφλαγονίας.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Στέφανου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου Ποιμανάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλεξίου Κουρτέση και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Πρό της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος με την φλογερή πίστη του έγινε η απαρχή του χριστιανικού μαρτυρολογίου καθώς και στους Μάρτυρες της Αγίας μας Εκκλησίας, οι οποίοι, ως γνήσιοι φίλοι του Χριστού, αποτελούν τα σταθερά θεμέλια της πίστεως μας.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Στέφανου, παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, φορέων της πόλεως και πλήθους πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως