Η εορτή του Αγίου Στεφάνου και χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Σαφραμπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα το άφθαρτο Ιερό Λείψανο του Αγίου (δεξιό πόδι), το οποίο μεταφέρθηκε από την Σαφράμπολη της Παφλαγονίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς και άλλων Μητροπόλεων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου, εκ Σερβίας ορμωμένου, κ. Νικολάου Ντούσκοβιτς, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου.

Ο νέος Διάκονος εντάχθηκε στον άγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως και έλαβε το όνομα Στέφανος, κατά την μοναχική κουρά του η οποία τελέσθηκε την παραμονή της εορτής στην Ιερά Μονή Παναχράντου Ηρακλείου Αττικής υπό του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ.

Στην ομιλία του ο χειροτονηθείς Διάκονος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιέβαλε, καθώς και τους παρισταμένους πνευματικούς του πατέρες και τα μέλη της οικογένειάς του που του συμπαραστάθηκαν στην κατά Θεόν πορεία του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα Διάκονο και επισημαίνοντας την ακλόνητη πίστη του Αγίου Στεφάνου και των Μαρτύρων της Αγίας μας Εκκλησίας, οι οποίοι, ως γνήσιοι φίλοι του Χριστού, αποτελούν τα σταθερά θεμέλια της πίστεώς μας, τον κάλεσε να αγαπήσει το ιερό θυσιαστήριο και με την διακονία του στην Εκκλησία να δοξάζει το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στην Αθήνα κ. Ντέγιαν Μάκοβιτς (Dejan Mačković), η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, φορείς της πόλεως, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να αναφωνήσουν το «Άξιος» και να ευχηθούν στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο.,

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως