Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και άλλων Μητροπόλεων, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην φιλόθεη και θεάρεστη βιωτή του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και στις αναρίθμητες πνευματικές του αρετές, που αποτελούσαν έκφραση της χάρης του Θεού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Μαρκάκη, Συνταγματάρχου και Διευθυντού Στρατιωτικών Ιερέων στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη των Δ.Σ. των Δήμων Ν. Ιωνίας, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε το ομολογιακό φρόνημα του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος με την ταπεινότητά του, την ανιδιοτελή αγάπη του για τον Θεό και τον πλησίον και την ακατάπαυστη εκκλησιολογική του συνείδηση αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο Ιεράρχου, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα στην συνοδική έκφραση της Εκκλησία μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως