Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Ιω, ι’ 9-16), αλλά και στο θαυμαστό βίο του Αγίου Σπυρίδωνος καθώς και στην τεράστια συμβολή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, ο οποίος τόσο με την απλότητα, όσο και με την ταπεινότητά του, αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο ιεράρχη της Εκκλησίας μας, αφήνοντας ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην συνοδική έκφρασή της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως