Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Δημάρχου της Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, μελών του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος τόσο με την ταπεινότητά του, όσο και με την ευσπλαχνία του αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, αφήνοντας ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην συνοδική έκφρασή της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος