Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, όπου πλήθος κόσμου συνέρευσε ευλαβικά στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς για να αποδώσει δόξα στον Τριαδικό Θεό.

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Φιλαδελφείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, όπου αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο χαριτώνει και φωτίζει τους αγίους ανθρώπους, συνεχίζει το σωτήριο έργο του Χριστού και οδηγεί την Εκκλησία στην αλήθεια.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Ηρακλείου, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, στο Πανάγιο και Ζωοποιό Πνεύμα, που αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας, υποδεικνύοντας ότι κάθε Χριστιανός στη ζωή του θα πρέπει ν’ αποσκοπεί να αποκτήσει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και να γίνει δοχείο της χάριτος του Τριαδικού Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου