Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Ν. Φιλαδέλφεια

1.331 social media engagement

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας. Την παραμονή της εορτής, το εσπέρας της Κυριακή της Πεντηκοστής, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στη συνέχεια τελέσθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού Ναού.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τονίζοντας ότι το «Πνεύμα της Αληθείας» αποτελεί την ψυχή της Εκκλησίας και είναι Αυτό που χορηγεί την ζωή, εμπνέει την πίστη, μεταμορφώνει τον άνθρωπο και προκαλεί μία οντολογική ανάσταση των νεκρών ψυχών από τα πάθη και τις πτώσεις.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Εικόνα της Αγίας Τριάδος μεταφέρθηκε με πομπή και για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena», όπου εψάλη δέησις με αφορμή το υπό ανέγερση Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του εν Στειρίω.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας και ώρα 7:00μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός της εορτής και ακολούθως λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως