Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

2.626 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα που προσήλθε με ευλάβεια για να τιμήσει τον θαυματουργό Άγιο της υπομονής Νεκτάριο και να προσκυνήσει την ιερά Εικόνα και το ιερό Λείψανό του ήταν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη πίστη και στην ύψιστη αρετή της ταπείνωσης που χαρακτήριζε τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος δόξαζε τον Θεό σε κάθε δοκιμασία και ταυτίστηκε με τον αδύνατο και αναξιοπαθούντα άνθρωπο, κάνοντας πράξη στην ζωή του τον λόγο του Ευαγγελίου.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρα 4:30μ.μ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως