Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Ν. Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την Κυριακή του Θωμά, 24 Απριλίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο πρ. Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού κ. Ιωάννης Αλατζόγλου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων καθώς και μέλη του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, οι οποίοι τίμησαν την εορτή του Πολιούχου της αλησμόνητης πατρίδας Αλάγιας, Αγίου Γεωργίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας και στην ομολογία πίστεως του Αποστόλου Θωμά, καθώς δε και στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Γεώργιος Νουβέλογλου, ενώ η εκπαιδευτικός-αφηγήτρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνα Σόγια ανέπτυξε επίκαιρη ομιλία σχετικά με τα δοξαστικά έθιμα του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου και προστάτου της Αλάγιας κατά την πασχαλινή περίοδο από τους Μικρασιάτες προγόνους μας έως σήμερα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως