Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ναό του «Αγίου των Σκλάβων» στη Ν. Φιλαδέλφεια. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερόμενος στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Κοσμά.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Τετάρτη 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι Μικρασιατικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ανεκτίμητη προσφορά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο σκλαβωμένο Γένος και στην αποστολική αυτοσυνειδησία του Αγίου, ο οποίος ευεργέτησε πνευματικά τον λαό του Θεού και αποτέλεσε συνεχιστής του έργου των Αγίων Αποστόλων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως