Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

1.489 social media engagement

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Πέμπτη 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και φορείς της πόλεως της Νέας Φιλαδέλφειας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στη μεγάλη προσφορά του Αγίου Κοσμά στο σκλαβωμένο Γένος, τονίζοντας παράλληλα την σπουδαιότητα και την διαχρονικότητα των διδαχών του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως