Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Πανηγυρικώς και με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της,Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτουτου Θαυματουργού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, τελέσθηκε η Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό ΑγίουΕυστάθιου Περισσού στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσεται το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ., επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην εορτή, εξαίροντας συνάμα το λόγο και τη θεολογική του παιδεία καθώς και το ευρύ συγγραφικό του έργο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συνεορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των Αγίων της Εκκλησίας, οι οποίοι ως δείκτες της θεοπτίας, ωςφύλακες της ιεράς παραδόσεως και ως μεταδότες της χάριτος του Θεού αποτελούν έμπρακτη μαρτυρία της παρουσίας του Αγ. Πνεύματος, όπως και το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, ως υπερφυσικό και συνάμα πνευματικό φαινόμενο, αποτελεί καρπό της χάριτος του Αγ. Πνεύματος και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θάνατος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος