Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 (ΙΒ’ Ματθαίου) η εορτή του Αγίου ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 19, 16-26), καθώς και στην προσφορά των Αγίων Μαρτύρων στη ζωή της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις φανουρόπιτες, που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους, ευχόμενος ο Άγιος Φανούριος να πρεσβεύει προς Κύριον και να φανερώνει σε όλους τον δρόμο που οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής μας.

Στη συνέχεια, και συμφώνως με την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εψάλη Δέηση υπέρ της καταπαύσεως των πυρκαγιών και ενίσχυσης των πυροπαθών.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Φανουρίου στους δρόμους του Ηρακλείου Αττικής.

Την πομπή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως