Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο πνευματικό θησαύρισμα, το άφθαρτο και χαριτόβρυτο Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο κ. Ηλίας Πριόβολος, δωρητής της νέας αργυράς Λάρνακος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Ελευθερίου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. β´, 23-γ´, 5), καθώς και στα πνευματικά χαρίσματα του Επισκόπου Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος αποτελεί πνευματικό φάρο της τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, καθώς στο πρόσωπό του συναντώνται η παράδοση, οι ρίζες και η βαθιά πίστη στον Τριαδικό Θεό.

Το εσπέρας της εορτής και ώρες 8:00μ.μ.-12:30π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, μετά το πέρας της οποίας θα διανεμηθούν τεμάχια εκ των ιερών αμφίων του Αγίου Ελευθερίου ως ευλογία των πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως