Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως Νέας Ιωνίας, στον οποίο φυλάσσεται άφθαρτο το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου πλήθος πιστών προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία επί της Λάρνακος του Σκηνώματος του Αγίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν τοπικοί άρχοντες, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος