Η εορτή του Αγίου Βασιλείου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, στον οποίο φυλάσσεται η Τιμία Χείρα του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου τέλεσε την Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία επί τη υποδοχή του νέου Έτους παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2018, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν τοπικοί άρχοντες, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και πολιτιστικών φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Πριν την απόλυση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και στη συνέχεια κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στην νέα ευκαιρία που ανατέλλει εμπρός μας για μια νέα αρχή και επανεκκίνηση ως λαός και ως έθνος καθώς και στην μεγάλη ανάγκη για ενότητα, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος