Η Εορτή του Αγ. Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού Χαραλάμπους στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία, το οποίο τιμάται στη μνήμη του Αγίου.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην εορτή για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, αλλά και να προσκυνήσει το απότμημα από το Ιερό Λείψανό του που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ανήμερα της εορτής, εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθηκε η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο του Αγίου Χαραλάμπους, αλλά και στην έννοια του μαρτυρίου, η οποία προϋποθέτει τόσο την βαθιά πίστη, όσο και την μαρτυρία στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ευχόμενος προς όλους να φέρουν πάντοτε στην ψυχή του τη χαρά ως δώρο του Θεού και ως μαρτυρία.

Προ του τέλους της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Φώτιο Γκρεμούτη για την προσφορά αποτμήματος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως