Η Εορτή του Αγ. Νεκταρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ν. Ηράκλειο.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρρευσε ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου, αλλά και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του που φυλάσσεται εντός του Ναού.
Το θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος διένειμε τον άρτο, δεχόμενος τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, κάνοντας λόγο για την «πρόσκληση» που μας απευθύνει ο ίδιος ο Θεός να εισέλθουμε στη δική Του θύρα που οδηγεί στη σωτηρία, όπως ακριβώς έπραξε ο Άγιος της «υπομονής» Νεκτάριος, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους μας άξιο πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας θα τελεσθεί μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως