Η εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μηνά στον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Ν. Φιλαδελφείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στον Ιερό Ναό του αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας,όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο του Αγίου και φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού του Λειψάνου.

Την παραμονή της εορτής,Σάββατο 10 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής,Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. Θεόκλητος Μέντης αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του Καλού Σαμαρείτη καθώς και στο μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου Μηνά ο οποίος ως γνήσιος μαθητής του Κυρίου ακολούθησε πιστά τις θείες εντολές της αγάπης και με υπομονή και καρτερία υπέμεινε τας βασάνους και το μαρτύριο στο όνομα του Ιησού Χριστού στον Οποίο παρέμεινε πιστός άχρι θανάτου.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχε πλήθος ευσεβών Χριστιανών που με ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει τον καλό Στρατιώτη του Ιησού Χριστού,άγιο μεγαλομάρτυρα Μηνά τον Θαυματουργό.

Εκ του Ιερού Ναού