Η εορτή του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε αναστάσιμο κλίμα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την σεπτή μνήμη του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στους ομωνύμους Ιερούς Ναούς της.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου, o Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του πλέον λαοφιλή Αγ. Γεωργίου, ο οποίος, μιμούμενος το πάθος του Αναστάντος Χριστού αποτελεί τη δόξα των Μαρτύρων και το καύχημα των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως