Η Εορτή των Χριστουγέννων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα, η Μητρόπολη των εορτών της Αγίας μας Εκκλησίας, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ για την εορτή των Χριστουγέννων, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «…Το κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσως του Θεανθρώπου Χριστού αποτελεί από μόνο του ένα γεγονός ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας! Η Σάρκωση του Κυρίου ακτινοβολεί το φως της ανυπέρβλητης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο, μιας αγάπης θυσιαστικής που πλημμυρίζει με ειρήνη και κυριεύει με έλεος τις καρδιές των ανθρώπων και φθάνει για μας μέχρι τον Σταυρό. Αυτή η μοναδική αγάπη εκπέμπει σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, μηνύματα ελπίδας και εμπιστοσύνης προς Αυτόν, που ποτέ δεν μας πρόδωσε και προσκαλεί κάθε έναν από εμάς, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και καταγωγής να συνεορτάσουμε εν αγάπη και εν ομονοίᾳ τήν Θεία Γέννησή Του…».

Στη συνέχεια, ο κ. Γαβριήλ ευχήθηκε Χρόνια Πολλά με την ελπίδα τα φετινά Χριστούγεννα να αποτελέσουν την απαρχή για μία νέα και φωτισμένη ζωή γεμάτη από την Χάρη και την Ευλογία του Σαρκωθέντος Χριστού!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως