Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η σεπτή μνήμη των Τριών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας Γρηγορίου του Θεολόγου, Βασιλείου του Μεγάλου και Ιωάννου Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πολλών μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Τριών μεγάλων Οικουμενικών Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι με το έργο τους ένωσαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα με την Ορθόδοξη διδασκαλία και μας διδάσκουν πως κι εμείς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σήμερα στην δίχως σύνορα εποχή μας, παροτρύνοντας όλους να μιμηθούμε το ήθος και την αγωνιστικότητα των Τριών αυτών μεγάλων Αγίων.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρτοκλασία και μοίρασε ως ευλογία στα νέα παιδιά ένα στυλό και μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών, ευχόμενος καλή πρόοδο!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως