Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

18.870+ social media reach 1.790 social media engagement

Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Τη παραμονή της εορτής, Πέμπτη 21 Μαΐου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 22 Μαΐου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην μέγιστη προσφορά τους στην Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα πρόσωπα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι χαραγμένα στις σελίδες του βιβλίου της Εκκλησίας με χρυσά γράμματα, διότι αποτελέσαν την εγγύηση της συνοδικότητας. Γι’ αυτό η Εκκλησία τους τιμά, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους μας ότι στο χώρο της Εκκλησίας αξίζει να κάνουμε οποιαδήποτε θυσία διότι ο χώρος αυτός μας στηρίζει, μας ενώνει, μας ανανεώνει και μας οδηγεί στη σωτηρία».

Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, τους κ. Εμμανουήλ Διαμαντάκη και Διονύσιο Καβαλιέρη, οι οποίοι διακονούν το ιερό Αναλόγιο με ιερό ζήλο και ενθουσιασμό.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως