Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 21 Μαΐου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 22 Μαΐου (Τυφλού), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι κομμάτων και προσφυγικών σωματείων της πόλεως, καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους δύο μεγάλους Αγίους Ισαποστόλους και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης που τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. 9, 1-38) και στην μέγιστη προσφορά των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Εκκλησία και στην οικουμένη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Νέας Φιλαδελφείας, όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως