Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης στον υπό ανακαίνιση ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στον Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσει την σεπτή μνήμη των Αγίων και να προσκυνήσει το απότμημα του Ιερού Λειψάνου τους που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 1 Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμ. Αλεξίου Ψωΐνου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, μιλώντας για το πολυσήμαντο και πάντοτε επίκαιρο μήνυμά του, κάνοντας παράλληλη αναφορά στο μαρτυρικό βίο, αλλά και στο θαυμαστό παράδειγμα έμπρακτης και φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «ο Χριστιανός γνωρίζει τι σημαίνει να δίδω, να προσφέρω και να αγαπώ τον πλησίον, διότι στο μέτρο αυτής της αγάπης υπάρχει ο Χριστός και μέτρο γίνεται η ίδια η θυσία Του. Οι Άγιοι Ανάργυροι μας διδάσκουν και μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα αυτό, την επιλογή της αγάπης και της προσφοράς. Μας καλούν να προσφέρουμε στον πλησίον, να προσφέρουμε τον εαυτό μας, να προσφέρουμε ό,τι έχουμε, μα πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε αγάπη απροϋπόθετη, αγάπη ατελεύτητη».

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου