Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στο Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα των Αγίων και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου τους που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 1 Ιουλίου, εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε επίσης προς προσκύνηση η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον», την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες προπάτορές μας από την Καισάρεια της Καππαδοκίας και η οποία πρόσφατα ανακαινίσθηκε και αποκαταστάθηκε από τις φθορές του χρόνου.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί Άρχοντες, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και τοπικών Πολιτιστικών Σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο, αλλά και στο θαυμαστό παράδειγμα έμπρακτης και φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α’ Κορ. ιβ’27-ιγ’8) και στον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, μιλώντας για το πολυσήμαντο και πάντοτε επίκαιρο μήνυμά του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος