Η εορτή των Αγίων Αναργύρων και Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή του Πανοσ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου Αγιορείτου, Γέροντος της Ιεράς Καλύβης Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης Αγ. Όρους, του Αιδεσ. Πρωτ. π. Γεωργίου Φανερού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου, πολλών κληρικών και συμπροσευχομένων εντός του Ιερού Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ανέων κ. Μακαρίου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Ιωάννη Μαυρόγιαννη, του οποίου η μοναχική κουρά τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου υπό του οικείου Ποιμενάρχου, λαμβάνοντας το όνομα Χριστόδουλος προς τιμήν του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς διάκονος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την πατρική αγάπη, με την οποία τον περιέβαλε, τον πνευματικό του πατέρα Πανοσ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Αρβανίτη για την αγάπη και τις πνευματικές νουθεσίες, με τις οποίες τον καθοδηγούσε προς τον σκοπό της Ιερωσύνης καθώς και τα μέλη της οικογένειάς του που του συμπαραστάθηκαν στην κατά Θεόν πορεία του.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στα χαρίσματα του νεοχειροτονηθέντοςδιακόνου και τον κάλεσε να εργάζεται αδιαλείπτως και με υπομονή στον Αμπελώνα του Κυρίου και με την διακονία του, που θα είναι φωτισμένη από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, να δοξάζει στην κοινωνία το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως