Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα

3.832 social media engagement

Σε αναστάσιμο κλίμα χαράς και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε η θεομητορική της Ζωοδόχου Πηγής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καλογραίζα. Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών κι άλλων Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εορτής, η οποία υπενθυμίζει τη ζωντανή πραγματικότητα ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η πηγή της ζωής, κάνοντας λόγο για τις υπερφυείς και θαυμαστές επεμβάσεις Της στη ζωή μας.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ευγένιο Φιλιπιούκ, ο οποίος με αγάπη και ακαταπόνητο εκκλησιαστικό ζήλο διακονεί ως εφημέριος τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως