Η εορτή της Πεντηκοστής στο Ηράκλειο Αττικής

Πανηγυρικά και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, Γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, στον Ιερό Ναό Καθεδρικό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου αναγνώσθηκαν οι καθιερωμένες ευχές της γονυκλισίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Τσολάκο, ο οποίος διακονεί καθημερινά και με ιερό ενθουσιασμό το Ιερό Αναλόγιο.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η πρ. Υπουργός και υποψήφια βουλευτής κ. Αικατερίνη Μπατζελή, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια για να μετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, η οποία τίθεται σε προσκύνηση τις ημέρες αυτές στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, που αποτελεί την αφετηρία της συνεχούς παρουσίας στον κόσμο του του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο, με την ενοποιητική Του δύναμη, συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και αποτελεί τον συνεχιστή του απολυτρωτικού έργου του Χριστού «εις τον αιώνα».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως