Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Ν. Ιωνία, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στις ιερές Ακολουθίες για να δοξάσει το Θεό και να τιμήσει την Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεώς του Κυρίου.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη σπουδαία αυτή Δεσποτική Εορτή και βασιζόμενος στο λόγο κυρίως του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά για την Θεία Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού μίλησε τόσο για τη Μεταμόρφωση του Κυρίου, ο οποίος αποτελεί τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, όσο και για τη Μεταμόρφωση των Μαθητών Του, καλώντας το ευσεβές πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό να γίνουν μιμητές τους, ξεκινώντας τη δική τους μεταμορφωτική πορεία με τη μετάνοια και την υπακοή στο θέλημα του Θεού.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής το πρωί, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το παρών στην Εορτή έδωσε ο Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ενώ τον θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Μέντης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε, κατά το εκκλησιαστικό έθος, τα σταφύλια, ευχόμενος προς όλους η Μεταμόρφωση του Κυρίου να γίνει η απαρχή για τη δική μας μεταμόρφωση και μέσα από τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας να αξιωθούμε της θέας του προσώπου του Θεού και του ακτίστου Φωτός της Μεταμορφώσεως Αυτού!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου